При ускорена процедура ще бъде съден мъжът, нападнал медицинската сестра в Перник

Нападателят на медицинската сестра от спешното отделение на болницата в Перник ще бъде съден при ускорена процедура, съобщиха от Министерството на здравеопазването. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Медицинската сестра Валентина Маркова бе нападната и бита от пациент в спешното отделение в пернишката болница. Пострадалата е 49-годишна с 15-годишен трудов стаж като медицински работник.

По този повод вчера служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев посети пернишката многопрофилна болница „Рахила Ангелова“. Той обяви, че ще поиска на извършителя на побоя да му бъде потърсена отговорност в максимално кратък срок. Меджидиев определи деянието като много тежко престъпление, което е необходимо да се криминализира.

Медицинската сестра се възстановява, но е с тежка психична травма. Районната прокуратура в Перник задържа и обвини 32-годишен мъж за нападението. Досъдебното производство е образувано след получен сигнал.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини