Разчистват София след снощната буря

По данни на НИМХ по време на бурята на територията на града са паднали средно 30 л/кв. м. Нивата на всички язовири на територията на Столична община са в норма. Нивата на реките, които преминават през територията на града също са в норма и няма опасност от преливане. 

Екипите на „Аварийна помощ и превенция“, Столичен инспекторат и почистващите фирми работят по получени 52 сигнала за завирявания.

Няколко столични квартала и села около София останаха снощи без ток заради разразилата се силна буря с градушка и мълнии в столицата, при която загинаха трима души.  Електрозахранването бе възстановено. 

Нови Искър и Банкя също останаха без електричество, както и селата Иваняне, Клисура, Михайлово и Волуяк, Войнеговци, Локорско и Подгумер.

Летище София оперираше нормално в бурята, съобщи БТА. Няма проблем с полетите, три самолета са били в изчаквателен режим, уточниха от летището. 

Аварийни екипи на Столичната община са реагирали на десетки сигнали във връзка със силния дъжд, съобщиха от общината. Сигналите са били за паднали клони и дървета, както и за завирявания. Градският транспорт се движеше по маршрутите си, с изключение на трамвайните линии на номер 10 поради завиряване на ул. “Антим първи“. 

Градушка е паднала в Борово в София, в столичния район "Кремиковци" и в други столични квартали. По-силна е била бурята в северозападната част на столицата. Там валежите от дъжд са били придружени с градушка, съобщи за БТА Виктория Клещанова - дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

Работата на всички аварийни екипи на Столична община и на Столичната пожарна продължават. В МВР са подадени няколко сигнала за инциденти, при които няма пострадали хора. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини