Публикуваха основни акценти от проекта за кандидатстване за санирането на жилищни сгради

Министерството на регионалното развитие и благоустройство публикува за обществено обсъждане пакет с насоки за кандидатстване по новата програма за саниране на многофамилни жилищни сгради.

В срок до 30.10.2022 г. различните заинтересовани страни ще могат да дават предложения и становища по проекта на представената програма, след което най-вероятно през месец ноември тя ще стартира официално и по нея ще може да се кандидатства. 

Във връзка с това и в отговор на засиления обществен интерес по темата, община Асеновград представя на своите граждани синтезирани разяснения по отношение на етапи за кандидатстване, допустимост на сгради, дейности за финансиране, стъпки за кандидатстване и критерии за оценка.

Както вече посочихме, представените от Министерството на регионалното развитие и благоустройството насоки и документи са все още на етап проектни.

В така разписаните насоки се наблюдават и неизяснени положения, за които Община Асеновград, а по всяка вероятност и други общини и заинтересовани страни ще изискат допълнителни разяснения.

Това означава, че в рамките на обществено обсъждане има голяма вероятност програмата да претърпи допълнени корекции изменения, за които ще бъде предоставена информация своевременно.

След окончателното одобрение на програмата, община Асеновград ще направи допълнителни разяснения и ще публикува утвърдените насоки и образци за кандидатстване.   

Повече инфомрация за проекта на програмата може да прочетете тук:

https://www.asenovgrad.bg/uploads/MyDocuments//sanirane-1.pdf

https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/InfoPublicDiscussion/dbc86350-cccd-414a-a175-a1d440952525

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини