Две пловдивчанки дадоха 20 000 лева на мним любим

Досъдебно производство се води в пловдивския отдел „Икономическа полиция” във връзка с постъпили сигнали за осъществени измами чрез интернет, жертви на които станали две жени от областта.

Разследването се осъществява под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Според събраните до момента данни потърпевшите, като потребители на платформи за социална комуникация /Facebook и WhatsApp/ били въвлечени в престъпната схема след контакт с профил на мъж.

Той се представил за американски гражданин със значително материално и финансово състояние, а диалогът се случвал чрез програма за безплатен превод на чужди езици.

С комплименти, обещание за сериозна връзка и предложение за брак, жените, заблудени от събеседника си, без да се двоумят, внесли общо над 20 хиляди лева в посочена от него банкова сметка.

Предлогът бил да се освободи от мито изпратен им скъп подарък.

В рамките на активните действия за разкриване на престъплението, вчера е проведена спецакция, при която бил арестуван заподозрян като участник младеж на 20 години,  от великотърновска област.

От адреса му е иззета цялата сума, получена по банков път от двете жертви, на които са възстановени парите.

Конфискувани са и компютърни конфигурации, мобилни телефони и СИМ-карти, банкови карти и други веществени доказателства.

Допълнително е открито и наркотично вещество, реагирало на полевия тест на амфетамин.

Документирането на случая продължава, съобразно указанията на наблюдаващия районен прокурор.

Проверяват се и добити в процеса на работата данни и за други пострадали жени от цялата страна.

От ОДМВР – Пловдив използват повода отново да предупредят хората да бъдат изключително внимателни при осъществяване на контактите си в интернет, особено когато става дума за изпращане на пари под различен предлог.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини