По традиция: Новият албум на Тейлър Суифт счупи рекорди

Oтново рекорд в музиката и отново името е Тейлър Суифт!

32-годишната изпълнителка пусна новия си албум Midnights точно в 0:00 часа в петък и само наблюдаваше как песните ѝ започват да се слушат постоянно в платформата Spotify. Ден по-късно стана ясно, че Суифт и нейните фенове са поставили за пореден път името си в историята, превръщайки Midnights в най-слушания албум за ден в Spotify.

„И преди часовникът да е ударил полунощ на 22 октомври, Тейлър Суифт счупи рекорда за най-много слушания на албум за ден в историята на Spotify. Поздравления“, написаха от музикалната платформа в официалните си социални канали. Постижението идва на фона на добавянето на седем песни от страна на Суифт, само три часа след официалното пускане на албума.

Музикантката реагира на хубавата новина, като благодари на феновете за лоялността и отдадеността към работата ѝ. „Какъв късмет извадих с вас, които направихте нещо невероятно. Какво се случи току-що?“, написа тя в социалните мрежи. Албумът ѝ Midnights е бил слушан повече от 183 милиона пъти за по-малко от 24 часа, като по този начин побеждава Un Verano Sin Ti на Bad Bunny. Преди това рекордът се държеше от Дрейк с Certified Lover Boy, който бе слушан 176,8 милиона пъти.

Макар да не е ясно колко точно пъти е слушан в Apple Music, албумът на Суифт сътвори история и в тази платформа. „На 21 октомври Midnights счупи рекорда за най-слушан поп албум за всички времена. Поздравления“, написаха от Apple в своите социални профили.

Midnights разказва за любов, отмъщение и публичното мнение, като в него са включени участия от Лана дел Рей, Джак Антоноф, Джо Алуин (под псевдонима Уилям Боуери) и дори актрисата Зоуи Кравиц. Наскоро Суифт публикува снимки от създаването на албума, на които се вижда част от екипа зад песните рекордьори.

„Антоноф е мой приятел за цял живот (самонадеяно, знам, но стоя зад думите си) и правим музика заедно от почти десетилетие. Обаче... това е първият ни албум, който направихме само двамата като главни сътрудници“, започна Тейлър в социалните мрежи. Допълни, че първоначално с Антоноф са написали няколко неща, но всичко става реалност, когато техни двама партньори – и двамата актьори – са направили филм в Панама. „С Джак се озовахме отново сами в Ню Йорк и записвахме всяка вечер, оставайки будни до късно и изследвайки стари спомени и отминали полунощи“.

Midnights е първият проект на Суифт, в който има само нови песни, след издаването на Evermore през 2020 година и Folklore пет месеца по-късно. След това тя презаписа старите си албуми Red и Fearless.

Midnights – изпълнен със звездно участие

Десетият албум на Тейлър Суифт беше като ранен коледен подарък за нейните фенове, които се отблагодариха със счупване на рекорди в реномираните музикални платформи. Една от песните – Vigilante Shit – е написана изцяло от изпълнителката, но останалите са създадени с помощта на известни имена от света на шоубизнеса.

Лана дел Рей ѝ помага за Snow on the Beach, която Суифт описва като история за момента, в който се влюбваш в някого по същото време, в което той се влюбва в теб. По думите ѝ, това е онзи катаклизъм, в който осъзнаваш, че някой се чувства по същия начин като теб и то точно в същия момент.

Но носителката на „Грами“ имаше и няколко изненадващи скъпоценни разкрития, включително за брат ѝ Остин, актьора Дилън О'Брайън и дългогодишната ѝ приятелка Зоуи Кравиц.

Джо Алуин

Приятелят на Суифт, Джо Алуин, допринесе за създаването на албума под псевдонима си Уилям Бауъри, посочен като автор в песента Sweet Nothing. В нея се разказва за намирането на утеха в любовта, напълно подходящо за връзката между Алуин и Суифт. Двамата са заедно от шест години, като това е най-дългата връзка на Тейлър до момента.

Зоуи Кравиц

Актрисата очевидно е наследила нещо от известния си баща Лени Кравиц, като се оказва чудесен текстописец. Тя участва в създаването на Lavender Haze, в която отново става дума за връзката между Суифт и Алуин. По-рано през годината изпълнителката заяви, че се е вдъхновила за парчето докато гледала сериала „Момчетата от Медисън Авеню“. По думите на Суифт, ако се намираш в т. нар. „лавандулова мъгла“, означава, че си в онзи всеобхватен любовен блясък и ще направиш всичко възможно, за да останеш там.

Лана дел Рей

Лана дел Рей може от дълго време да не е пускала свои песни, но пък дейно участва в създаването на хитове за свои колеги. Тя е посочена като колаборатор за Snow on the Beach, разказваща за момента, в който двама души се влюбват един в друг по едно и също време. По-рано през годината Суифт съобщи, че включва дел Рей в албума си, защото е една от любимите ѝ певици.

Остин Суифт

Ако досега не сте знаели, че Тейлър има талантлив брат, е, сега вече знаете. Остин участва в създаването на Questions...?, за която се смята, че говори за връзка между Суифт и анонимна дама. Феновете веднага започнаха да спекулират, че става въпрос за Карли Клос, с която Тейлър беше изключително близка преди години, но засега няма нищо потвърдено.

Лора Дърн

Зоуи Кравиц не е единствената актриса, която участва в Midnights. Оказва се, че Лора Дърн също ще вземе участие, но в един от предстоящите клипове. Засега не е ясно точно кой.

Източник: Tialoto

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини