Борисов: Тези, които няма да ни подкрепят, няма как да очакват подкрепа

Ще направя всичко възможно, за да има редовно правителство, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с актива на партията в исперихското село Малък Поровец. Срещата беше излъчвана във фейсбук профила на Борисов. Той призова да се говори за правителство преди връчването на мандатите.

Борисов беше в Малък Поровец след връщането си от конгреса на Християнсоциалния съюз на Германия. "Огромни адмирации има партията от Християнсоциалния и Християндемократическия съюз. Всички в Европа със затаен дъх чакат България да има правителство, да има визия, да има стабилност", заяви той.

Сега чувам приказки, че нямало да е с първия мандат - да е с втория, ако не е с втория, да е с третия, коментира Борисов. Призовавам да се говори за правителство преди да се раздадат мандатите. Няма как на нас, в нашия мандат да ни бъде отказано да направим правителство и след това да подкрепяме други, каза той. По думите му тези, които няма да ги подкрепят, няма как да очакват подкрепа. Изходът е преди президентът Радев да даде мандатите да се събере политическата класа и да се разберем ясно и честно искаме ли да има правителство или отиваме пак на избори - и едното е демократично, и другото, отбеляза Бойко Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че още в понеделник ще бъде внесен проектозакон, за да се върне с един лев цената на горивата. Ние сме измислили как "Лукойл" да върне по лев от цената на горивата, коментира той. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини