Областният управител Ангел Стоев отправи поздравления по случай Деня на народните будители

Областният управител Ангел Стоев отправи поздравления по случай Деня на народните будители:

"УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АКАДЕМИЧНАТА ОБЩНОСТ,

УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ, КНИЖОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Денят на народните будители е един от най-светлите дни в календара на българската памет, в който се прекланяме пред нашите просветители, книжовници и революционери.

 „От Паисия насам до наши дни се редят светлите и лъчезарни образи на големи културно-обществени дейци, далечни и близки строители на съвременна България…

Нека Денят на св. Йоан Рилски да се превърне в Ден на народните будители, в празник на големите българи, за да събуди у младите здрав смисъл за съществуването и интерес към дейците на миналото ни“, пише в мотивите си българското правителство преди 100 години при обявяването на празника.

Век по-късно ние отново свеждаме глави пред тях – създателите и пазителите на българската духовност, език и култура, пред дейците на Българското Възраждане, завещали на бъдещите поколения стремеж към знание и безкористна служба в името на народа.

Днес  отдаваме заслужено уважение и на съвременните будители – българските учители, които с любов и себеотрицание допринасят за израстването на децата ни.

Отдадени на мисията си, те водят младите хора по пътя на познанието, възпитават ги, вдъхват им национално самочувствие и достойнство, помагат им да открият мечтите си и да се реализират успешно.

Скъпи учители, преподаватели, книжовници и просветители, бъдете здрави, все така вдъхновени и всеотдайни на каузата, на която сте се посветили!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!"

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини