Французинът, който покори света: Ален Делон на 87

  Актьорът, по когото преди половин век въздишаха всички жени по света, днес става на 87 години.

  Ален Делон е роден на 8 ноември 1935 в Со, буржоазно предградие на Париж. Името му е анаграма на “le don”- "дарбата". Често се смята, че е псевдоним, но това е рождената му фамилия.

  Съдбата му се усмихва, когато се запознава с актрисата Бриджит Аубер, която го кани да я придружи на кинофестивала в Кан.

  Точно в Кан, буквално на улицата, го забелязва импресарио­то Жорж Бом, който сключва дого­вор с него и започва да го предста­влява.

  Малко след това един от големите холивудски продуценти тогава, Хенри Уилсън, му предлага кариера в Холивуд, но Делон отказва. Коментарът му е: „Отказах, за­щото не ми се напускаше Франция. Пък и бях убеден, че рано или късно Холивуд отново ще ме моли да оти­да”.

  Първият му голям пробив идва с „Под яркото слънце“, където влиза в ролята на талантливия мистър Рипли от едноименния роман на Патриша Хейсмит. Образът на безскрупулния, находчив, красив и харизматичен млад мъж му печели световна слава и затвърждава репутацията му на секссимвол. Следват още хитове, които го превръщат в легенда.

  Източник: dariknews.bg

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини