Депутатите изслушват Демерджиев заради убийството на граничния полицай

Депутатите изслушват днес служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев относно предприетите мерки по охрана на границата на страната и справянето с потока от нелегални имигранти. Предложението за изслушване на Демерджиев е внесено от "БСП за България".

В момента българската граница изглежда много по-добре от момента, в който я намерих, заяви служебният министър. Той посочи, че мигрантският натиск тази година е в пъти по-висок, а предотвратените опити за проникване на границата през тази година до 9 ноември 2022 г. са на 143 477 лица. За цялата 2021 г. са 40 хиляди лица, посочи министърът за сравнение.

"При целия този огромен натиск българската полиция се справя много добре с него, но, за съжаление, нашите гранични полицаи пазят с телата и плащат с телата си цената на това, че границата не е добре технически обезпечена", коментира Демерджиев. Той посочи, че са предприели всички мерки, така че техниката да помага на граничните полицаи и да ги пази, "така че не те да станат мишени и прегради с телата си". 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини