Съдия Ивайло Иванов ще ръководи втори мандат Административен съд - Перник

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра Ивайло Иванов за втори мандат като председател на Административен съд - Перник, съобщиха от институцията.

Той има над 18 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Кариерата му започва като съдия в Районен съд - Пирдоп през 2004 г., след което е административен ръководител на Районен съд - Костинброд. От 2014 г. Ивайло Иванов е съдия в Административен съд - Перник, като две години по-късно вече е изпълняващ функциите „административен ръководител“. От  25 септември 2017 г.  до 25 септември 2022 г. реализира първия си мандат на  председател на съда.

Кандидатурата на Иванов е издигната от Общото събрание на съдиите в Административен съд - Перник. Той определя като главна цел запазване и постигане на оптимален баланс между сроковете за приключване на делата и качеството на правораздаване. Съдът в продължение на години показва  срочност при решаване на 85 процента от делата с краен съдебен акт.

Предвиждат се ежемесечни срещи за обсъждане на върнати съдебни актове. Съдия Иванов поставя акцент на непрекъснатото повишаване на професионалната квалификация на съдебните служители и на магистратите. Сред основните приоритети за следващия мандат той посочва и преустройството на сутерена на Съдебната палата в архивно помещение.

Административен съд – Перник образува и разглежда дела от 1 март 2007 година. В него правораздават шест съдии, включително председател и заместник-председател.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини