Полицията с голяма организация за спокойното протичане на студентския празник в област Пловдив

Редица мерки са планирани и предстоят да бъдат осъществени от служители на пловдивската дирекция на МВР по повод 8-ми декември.

За гарантиране на сигурността и недопускане на нарушения на обществения ред на обслужваната територия е предвидено засилено полицейско присъствие около местата, където ще има масови събирания по случай студентския празник – основно питейни и увеселителни заведения, хижи и туристически комплекси, както и по пътищата, водещи към тях.

По отношение на използване на общоопасни средства се предвижда завишен контрол съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Усилени проверки ще се осъществяват и за спазване на правилата за движение, като акцент се поставя върху правоспособността на водачите, евентуално управление под въздействие на алкохол и наркотични вещества, спазване на скоростните режими.   

В навечерието на студентския празник органите на реда напомнят на младите хора, които ще поемат на път с автомобилите си през следващите дни, да бъдат внимателни и дисциплинирани зад волана.

Нека не забравят, че по време на движение не са сами и носят отговорност както за своя, така и за живота на останалите участници.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини