Връчиха годишните награди "Донка Пашова"

Изображение 1 от 4

    За поредна година Градска библиотека "Паисий Хилендарски" връчи грамоти за реализирана доброволческа инициатива и приз "Донка Пашкова".

    Тази година бяха номинирани двадесет и шест доброволчески инициативи, реализирани на територията на община Асеновград.

    Грамотите и призовете връчи Даниела Костова - главен експерт в дирекция "Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество" в община Асеновград.

    Директорът на библиотеката Милена Марковска сподели:

    „Благодарим за активното участие и споделените доброволчески практики, които са пример за обществена отговорност и модел за активно гражданство!

    Бъдете вдъхновени за добри дела и продължавайте все така успешно да подкрепяте каузите, в които вярвате!“

    Носители на тазгодишните призове са: Общински младежки съвет-Асеновград - Подпомагане на пострадалите от наводненията в карловските села, Събиране на средства за лечение на Мария Панева в Турция, Великденска кампания “Ако имаш дай – ако нямаш си вземи” за 60 нуждаещи се лица; ПГ “Св. Патриарх Евтимий“ ” - Подпомагане на празници и събиране на средства за различни каузи; Параклис “Св. Пророк Илия” – гръцкия - инж. Даниела Бакларова подобряване на биологичното разнообразие в региона;  99-годишната баба Фатме от кв. “Запад” -  Поддържане на чистотата в кв. “Запад” и района около чешмата към кв. “Горни Воден” (построена от покойния й съпруг);

    Сред отличените с грамоти за доброволческа инициатива са - Инициативен комитет за набиране на средства за Есин, НЧ „Родолюбие“ за набиране на средства за подпомагане на БЧК, Стоматологичен кабинет „Елит Дент“, ул. „Васил Левски“ №9 – дарение на средства за лечение на деца, Володя Николов и съорганизатори „Да помогнем на Мерт да оздравее“  - събиране на средства за лечението на Мерт; Зехра Мустафа управител на салон за красота „Писи – Хиша“ - събиране на средства за благотворителни каузи, Доброволческа акция „Помогни на съседа“ , жители от ул. „Захари Стоянов“ – развиване на интерес към доброволчеството и създаване на екологична култура при децата; БЧК-Асеновград и храм. “Св. Никола” - Отбелязване на международния ден за борба с глада; Градска библиотека “Паисий Хилендарски”, отдел “Изкуство” - Набиране на средства за реставрация “Чешмата на Каварджията”; Дневен център за деца с увреждания и ИМ-Асеновград - Подпомагане на потребителите в Центъра; Център за местни инициативи и развитие - Мая Танева, Миа Сердарева, Теодора Димитрова - Подобряване на материалното благосъстояние на децата в сиропиталището; „Капачки за бъдеще“ , Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ – закупуване на детски линейки за болници в страната; „Фондация Иванка и Георги Янкови“ , Български хайку съюз – Задълбочаване интереса към хайку поезията и развитие на уменията в областта на изобразителното изкуство; Зоомагазин „Зоошоу“ с управител Младен Горанов – набиране на средства от базари и други благотворителни дейности за лечение на бездомни животни във ветеринарни клиники; Акция „Подари усмивка с анимационен герой“ Ирина Павлова – художник доброволец – събиране на средства; Доброволна строителна бригада Христо Паламидов, Кирил Караджов и др.  Гостите и наградените бяха поздравени от Вокална група „Звездни мечти“ на ОУ „Ангел Кънчев“.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини