Задържаха крадец, откраднал четири автомобила в Пловдив

Задържан е извършител на серия противозаконни отнемания на автомобили на територията на Пловдив.

Действията на криминалистите от областната дирекция са осъществени съвместно с колегите им от Пазарджик.

Активното разследване на служители от отдел „Криминална полиция” и Трето РУ стартирало във връзка с постъпили сигнали за четири откраднати леки автомобили през последните два месеца на територията на район „Северен” в Пловдив.

Според първоначалните данни обекти на посегателствата станали „Ауди Q7”, „Порше Кайен” и два „Фолксваген”-а, а общото в случаите бил идентичният почерк на извършителя - докато колите са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели.

В процеса на работата са проведени множество оперативни действия, а информацията за издирваните коли е подадена до всички подразделения на МВР.

Така, в землището на село край Дупница е открито изоставено „Порше”-то, а в пазарджишкия участък на магистралата  - и  „Ауди”-то. 

След прецизен анализ на събраните доказателства и благодарение на добрата координация и взаимодействие с колегите им от Пазарджик, тази сутрин е задържан авторът на противозаконните отнемания.

Той е 35-годишен столичанин, живеещ на квартира в Пловдив.

На принципа на териториалната подсъдност мъжът е привлечен като обвиняем за откраднатото „Ауди” от Районна прокуратура – Пазарджик.  

Работата по издирване на останалите два автомобила и установяване съпричастността на задържания към други подобни престъпни деяния продължава.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини