РИОСВ – Пловдив търси подкрепа от общините за кампанията си за електронно управление

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) изпрати писма до всички седемнадесет общини на територията си, в които апелира за тяхното съдействие за по-активно въвеждане на електронното управление и по-конкретно Системата за сигурно електронно връчване.

От екоинспекцията се надяват общинските кметове да подкрепят чрез действия идеята ѝ всички кметства да бъдат присъединени към Системата за сигурно електронно връчване, като ги уверяват, че ползите ще бъдат взаимни.

Използването ѝ би скъсило времето за кореспонденция и предоставянето на административни услуги, а освен това би спестило разходи за хартия, тонер, куриерски и пощенски услуги.

Голяма част от кореспонденцията на РИОСВ – Пловдив е именно с кметствата, като основно е свързана с извършването на изискуемите процедури от Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие.

Екоинспекцията е една от водещите администрации, стартирала кампания с последователни стъпки към максимално възползване от предлаганите от специализираните държавни органи възможности за електронно управление.

В подкрепа на зелената идея от институцията са убедени, че това е начин да се улесни работата, да се намали административната тежест за гражданите и организациите, като едновременно с това значително се ограничат използваните ресурси и се намали замърсяването.

Припомняме, че РИОСВ - Пловдив надгради системата си за електронен обмен на документи, като я интегрира със Системата за сигурно електронно връчване, поддържана от Министерството на електронното управление в края на миналата година.

В резултат за няколко месеца институцията е успяла да си спести 370 „хартиени“ писма, като от екоинспекцията считат, че това е само началото на положителната промяна.

Следващите действия на РИОСВ – Пловдив ще бъдат насочени към физическите лица и фирмите, потребители на административни услуги.

Екоинспекцията готви информационна кампания, с която да ги убеди да се възползват от функционалностите и предимствата на електронното управление.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини