Двайсет и пет души са задържани в Белгия при операция срещу китайската проституция

Двайсет и пет души са задържани днес в Белгия в рамките на разследване срещу китайската проституция и срещу нейна мрежа с разклонения в Испания. Това съобщи федералната прокуратура, информира Франс прес.

Белгийската полиция извърши по време на операцията 26 обиска и откри "над 20 предполагаеми жертви" – всички те жени от китайски произход, посочи ведомството.

По искане на белгийското правосъдие в Испания е арестуван още един заподозрян, извършени са обиски в Барселона и Аликанте.

Става дума за една от най-мащабните операции през последните години в престъпните среди, които търгуват с човешки същества в Белгия, заяви за АФП говорителят на прокуратурата Ерик ван Дуйс.

Повечето от заподозрените са с китайски произход.

Мрежата, определена като "престъпна организация", набирала жени в Китай и ги откарвала в Европа, където те били "експлоатирани най-често като проститутки" с помощта на специализирани сайтове.

Организацията използвала за дейностите си "хотели и курортни обекти".

Повечето жертви нямали редовни документи и това увеличавало зависимостта им от мрежата. Те често били местени из Европа и трябвало да предават на босовете си голяма част от припечеленото.

Заподозрените, арестувани в Белгия, предстои да бъдат разпитани в полицията, а впоследствие вероятно и от съдията-следовател, оглавил разследването.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини