Над 66 000 „маркови“ стоки задържаха митническите служители на МП "Капитан Андреево"

Над 66 000 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на търговски марки са задържали митническите служители на пункта „Капитан Андреево“. Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост, са открити при проверки на два товарни автомобила и два автобуса, влизащи в страната от Турция на между 15 и 23 февруари.

При нелегалните превози става въпрос за стоки, пренасяни от Турция за Полша, за Румъния и за България.

В изпълнение на Европейския регламент за защитата на правата върху интелектуалната собственост стоките са задържани и за случаите ще бъдат уведомени притежателите на търговските марки.
От началото на годината до момента митническите служители на ГКПП “Капитан Андреево“ са задържали близо 180 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

През изминалата 2022 г. на граничния ни с Турция пункт а осъществени  над 550 задържания на ментета, които представляват 80% от всички случаи на  Агенция „Митници“. В резултат на това на пункта са установени близо 750 000 артикула, по-голяма част от които облекла, парфюми, спортни обувки, чанти, портмонета, колани, а от началото на тази година до момента задържаните фалшиви стоки са близо 180 000.
Данните е съобщил началникът на МП „Капитан Андреево“ Георги Господинов по време на посещението на място на участници в обучителен семинар за идентификация на фалшиви стоки, провел се на 21 и 22 февруари в Свиленград.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини