Изграждат нова спортна площадка в ОУ "Отец Паисий" в Асеновград

Изображение 1 от 6

    Учениците на асеновградското ОУ "Отец Паисий" ще могат съвсем скоро да се радват на ново спортно съоръжение.

    Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев и зам.-кметът инж. Стоян Димитров дадоха старт на строежа на спортна площадка в ОУ "Отец Паисий" в града. Тя ще е разположена в двора на учебното заведение.

    "Винаги ми е било приятно, когато започване нещо ново, което да се ползва от всички наши съграждани - в случая това са децата на Асеновград.

    ОУ "Отец Паисий" е учебни заведение, което е подготвило за предизвикателствата на живота хиляди подрастващи.

    Днес стартира изграждане на спортна площадка тук. Тя ще отговаря на всички европейски изисквания за подготовка и състезания по баскетбол и волейбол", каза пред присъстващите градоначалникът.

    Д-р Грудев пожела успех и добри метеорологични условия на строителите, за да може площадката да бъде завършена в най-кратки срокове.

    Комбинираното спортно съоръжение ще бъде изградено по проект на стойност 105 887 лв., финансиран от Министерството на образованието и науката (МОН).

    Площадката за спорт ще е с обща площ от 623,39 кв. м. и размери 32,30 м. х 19,30 м. Пространството ще бъде оградено с ограда, висока 4 м.

    Предвидено е изграждане на две врати за вход и изход, както и подходи за хора в неравностойно положение.

    Ще бъде положена бетонова армирана и шлайфана настилка. Ще се монтира и специализирана такава - от каучукова подложка (0,5 см.). Ще бъде изпълнена и трислойна акрилна настилка.

    Не на последно място - планирано е разчертаване на спортното игрище и доставка и монтаж на необходимото оборудване за баскетбол и волейбол.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини