Министърът на МВР в Хасково: Да се сведат до минимум опитите за манипулация на изборите

    Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник-министър Емил Ганчев и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев присъстваха на годишния анализ на Областната дирекция на МВР в Хасково, съобщиха от ведомството.

    Вътрешният министър оцени постигнатите от дирекцията резултати и изведе направленията, по които трябва да се надгражда – ефективно противодействие на кражбите и домашното насилие.

    „Необходимо е да се идентифицират хората, влияещи на криминогенната обстановка и да приложим спрямо тях закона в цялата му строгост, за да върнем на гражданите усещането за правова държава“, коментира министър Демерджиев.

    Той акцентира и върху водещия към момента приоритет за МВР – свеждане до минимум опитите за манипулация на изборите. „От нас зависи да променим ситуацията към по-добро. Убеден съм, че ще се справим, необходими са повече усилия, тъй като сигналите се увеличават всеки ден“, заяви той.
    Министър Демерджиев увери състава на хасковската дирекция в усилията на ръководството на МВР за подобряване на материално-техническата обезпеченост на служителите, както и тяхното обучение.

    На годишния отчет-анализ на областната дирекция присъстваха председателите на Окръжен и Районен съд в Хасково – Миглена Тянкова и Пламен Георгиев, окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и административният ръководител на Районна прокуратура-Хасково Румен Сираков, областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов, директорът на РДПБЗН и ръководителят на териториалната дирекция на ДАНС-Хасково. Всички те изразиха удовлетвореност от ефективната комуникация и доброто сътрудничество с полицейските органи.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини