Конкурс за рисунка по повод Международния ден на Земята инициира структурата на Българския младежки червен кръст в Перник

Конкурс за рисунка на тема: „Планетата Земя - моят дом“ обяви структурата на Българския младежки червен кръст (БМЧК) в Перник, съобщиха от организацията. Поводът за инициативата е Международният ден на Земята, отбелязван на 22 април.

Участниците в конкурса трябва да са на възраст от 5 до 14 години. Организаторите на проявата уточняват, че те ще имат право да изпратят само една своя рисунка без ограничение в използваната техника. Те също така ще бъдат разделени в три възрастови категории. Авторите трябва да предадат творбите си до 22 април включително на имейл: youth.pernik@redcross.bg, заедно с посочено от тяхна страна име и възраст.

Най-добрите рисунки, класирани от първо до трето място, ще получат интересни награди, допълват от червенокръстката организация.

Това е поредната инициатива на БМЧК - Перник. Само преди дни младите доброволци от структурата посетиха две детски градини в Перник. Поводът за това бе отбелязването на Световния ден на хората със синдрома на Даун - 21 март. Неотдавна младежите от БМЧК честваха и Международния ден на рециклирането в градския парк на Перник с творческо ателие, игри и забавления.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини