Цветана Манева ще играе в премиерния спектакъл „за любовта…“

Цветана Манева ще играе в премиерния спектакъл „за любовта…“ от Яна Борисова в София, Пловдив и Варна. Театралният пърформанс съчетава музиката и думите, а на сцената ще се преплитат текстовете на Яна Борисова и театралната музика на маестро Милен Кукошаров – композиторът, с когото авторката работи през последните години, съобщават организаторите.

Освен Цветана Манева, сред участниците в спектакъла, са Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Калин Врачански, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Филип Буков,  Радена Вълканова, Боряна Братоева и др., като за всяко от представленията те ще бъдат в различен състав.

„Каня актьори, които много харесвам и обичам. Това са изключително талантливи артисти, които, освен че ме респектират, ме вдъхновяват и вълнуват, а това не е лесна работа. В този спектакъл всички те са мои герои от различни пиеси, писани по различно време, по различна причина и в различен контекст. Така авторът успява да събере своите герои на едно място за да ги изслуша. Това ми се стори прелестна идея“, коментира Яна Борисова, която тази седмица спечели „Икар“ за драматургия с пиесата „Място, наречено другаде“.

Пролетното турне на „за любовта…“ започва на 8 април от Пловдив. В „Пловдив ивент център“ ще играят Цветана Манева, Юлиан Вергов, Петър Антонов, Дарин Ангелов, Боряна Братоева, Александра Сърчаджиева, Радена Вълканова, Александър Евгениев и Тодор Дърлянова. 

За столицата са предвидени две дати – на 24 април и 29 май в „София лайв клуб“. Първата вечер ще премине под мотото „за любовта… и Нощните рицари“. Пред публиката ще бъдат Цветана Манева, Александър Сано Петър Антонов, Дарин Ангелов, Яна Борисова и „Нощните рицари“ - Александър Евгениев, Кирил Недков, Георги Богданов, Спартак Панталеев, Кристиян Негалов, Петър Петров и Владислав Стоименов. На 29 май в представлението ще участват Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Филип Буков, Радена Вълканова, Боряна Братоева, Александър Евгениев и телевизионният водещ Николаос Цитиридис.

На 2 юни „за любовта…“ ще бъде представен и във Варна, в рамките на театралния фестивал „Варненско лято“. На сцената в морската столица ще бъдат Цветана Манева, Дарин Ангелов и Петър Антонов.

През лятото спектакълът предстои да бъде представен и в други градове от страната, допълват от организаторите. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини