25 вагона дерайлираха в САЩ, няма данни за пострадали

Около 25 вагона от товарна композиция са дерайлирали вчера в северозападната част на щата Монтана, като няма данни за пострадали или евакуация, съобщиха властите, предаде Асошиейтед прес.

Вагоните, за които не се смята, че са превозвали нещо опасно, са дерайлирали близо до град Парадайс по поречието на река Кларк Форк, каза Бил Браун, диспечер от шерифската служба на окръг Сандърс.

Пожарникари и представители на компанията "Монтана рейл линк" са на мястото на инцидента и разследват какво са превозвали вагоните, каза той.

Снимки, публикувани в социалните медии, показват, че някои от вагоните изглежда са паднали в реката.

От вагоните не са изхвърлени опасни материали, се казва в изявление на "Монтана рейл линк". Компанията заяви, че причината за дерайлирането се разследва.

"Ангажираме се да се справим с всички въздействия върху района в резултат на този инцидент, като дадем приоритет на безопасността на нашите служители и обществеността и разберем причините за този инцидент", заявиха от компанията. 

Федералните регулатори и членовете на Конгреса настояват железниците да правят повече за предотвратяване на дерайлирането, след като неотдавнашни катастрофи при превоз на опасни химикали в Охайо и Минесота предизвикаха евакуации.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини