Работник загина на строеж на мол

Работник загина при падане от строеж на МОЛ, който се намира на столичния булевард "Ситняково". По непотвърдена информация мъжът е 35-годишен турски гражданин и живее в Истанбул, съобщи БНТ.

Инцидентът става вчера вечерта. Мъжът полита от близо 30 метра височина и по информация на негови колеги, пропада вътре в строежа. Впоследствие човекът е изнесен навън и там издъхва.

Работникът е поставял стъкла на висок етаж на новостроящата се сграда на МОЛ-а. След това по неизяснени до момента обстоятелства той е паднал. Сега тялото му ще бъде транспортирано с кола на съдебна медицина.

Снощи на местопроизшествието дойдоха експерти от Инспекцията по труда. Техен представител не пожела да разкрие подробности от огледа им.

До момента не е ясно дали инцидентът е причинен, защото мерките за безопасност не са спазени или става дума за злополука, или криминален случай. Полицията разпитва работници, които са познавали починалия.

По неопотвърдена информация изграждането на МОЛ-а е възложено на турска фирма. На строежа работели около 1300 нейни служители. Други пострадали няма.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини