Над 50 деца рисуваха на тема "С очите си видях бедата"

    Точно 57 рисунки от млади художници - жители на община Асеновград - участваха в I (общински) етап на конкурса "С очите си видях бедата".

    Националното ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" се организира от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при Министерството на вътрешните работи (ГДПБЗН-МВР), в партньорство с Министерство на образованието и науката (МОН) и Националния дворец на децата (НДД).

    Целта на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на подрастващите, свързани с рисковете от бедствия и пожари, както и начините на поведение и действие при тях.

    И още: да се създаде интерес към професиите на пожарникаря и спасителя; да се възпитава съпричастност към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда.

    Не на последно място идеята е да се насърчи развитието и реализацията на проявени творчески заложби при децата и учениците.

    На общинския кръг от конкурса със свои рисунки се включиха деца и ученици от няколко училища и детски градини в община Асеновград.

    Участниците са разпределени в 3 възрастови групи: от 7 г. ди 10 г.; от 11 г. до 13 г.; от 14 г. до 18 г.

    Компетентно жури, сред които изявените и доказали професионализма си в областта на изкуството Йордан Москов и Диана Коройчева, разгледаха подробно рисунките на децата от Асеновград и след дълго обсъждане обявиха първенците.

    Ето и имената на победителите, произведенията на които ще се борят за първите места на областно ниво:

    Първа възрастова група: I място - Симона Милушева (ДГ "Надежда"); II място - Яна Паскалева (ДГ "Зорница"); III място - Стефани Тьокова (ОУ "Ангел Кънчев").

    Втора възрастова група: I място - Ерен Раифов (ОУ "Панайот Волов"); II място - Ейлем Ахмедова (ОУ "Панайот Волов"); III място - Катерина Вангелова (ОУ "Петко Каравелов").

    Трета възрастова група: I място - Теодора Митева (СУ "Св. Св. Кирил и Методий").

    С рисунките на победителите от последния национален кръг на творческата надпревара ще бъде организирана изложба и ще се проведе официална церемония по награждаване.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини