Сребро за Микяй Наим от Европейското първенство по борба

България спечели два сребърни и един бронзов медал на европейското първенство по борба свободен стил в Букурещ, след като Рамазан Рамазанов и Микяй Наим отстъпиха във финалните си схватки, а Георги Вангелов победи в битка за третото място в лека категория.

Това е първо отличие за представителя на димитровградската школа от голямо първенство при мъжете.

Микяй Наим започна турнира  на 65 кг с изразителна победа с 10:3 срещу швейцареца Нино Лойтерт, след което надви грузинеца Едеми Болквадзе с 6:2 и румънеца Стефан Коман със 7:0.

Финалът срещу Вазген Теванян започна с пасивност за арменеца, с което първата част бе ограничена до 1:0 в полза на българския национал. Теванян обаче влезе агресивно във втората част и Наим не бе готов за това. Арменецът направи четири хватки за по две точки, а българинът отговори с една в средата на серията. Теванян продължи атаките и записа още четири точки, приключвайки мача с техническо превъзходство 9 секунди преди края.

Микяй Наим няма намерение да се отказва от преследването на златни медали в големите международни турнири по борба. Българският национал на 65 кг свободен стил отстъпи на арменеца Вазген Теванян на финала на европейското първенство, след като преди това бе впечатляващ в новата си категория при мъжете.

"За момента това е най-доброто ми постижение – медал при мъжете, сребърен. Преди това имах сребро до 23 години и все съм на косъм от златото. Това обаче ме мотивира все повече да не спирам и да стигна до това злато най-накрая", заяви Наим в интервю за БТА след финалната схватка.

"Вчера се чувствах страхотно. Взеха ми общо четири точки до финала и победих всички убедително, но финалът ме спря. 

"Загубих от титулуван борец и медалист от европейски първенства от доста години. За мен тази категория е нова, тепърва навлизам и много хора не са очаквали да стигна до тук. Ще натискам да стигна до златото. Всеки съперник е победим. Нищо повече от нас не са, просто трябват повече срещи на международния тепих. Трябва да укрепнем и да свикнем".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини