Ученици от Националното музикално училище гостуват в рубриката „Фолклорът - настояще и бъдеще“ на Двореца на културата в Перник

Концерт от поредицата „Фолклорът - настояще и бъдеще“ ще представи в Перник млади дарования от Националното музикално училище (НМУ) „Любомир Пипков“ в София. За проявата съобщи лично Венцислав Андонов - ръководител на народния оркестър към Общински комплекс „Дворец на културата“ в областния град.

Концертът, предвиден за 26 април, ще срещне пернишката публика с ученици от класовете по народно и гъдулка към НМУ с преподаватели Биляна и Бисер Соколови.  

Организаторите на концерта анонсират в социалните мрежи, че на сцената ще прозвучат изпълненията на Дара Пейчева, Ния Арабаджиева, Нико Евлогиев, Стилиян Симеонов и Екатерина Трифонова (гъдулка). Възпитаниците на НМУ ще направят своя първи дебют на сцената на Двореца на културата в Перник. Програмата ще премине и с изпълнения на ансамбъл „Граовска младост“.

Рубриката „Фолклорът - настояще и бъдеще“ е традиционна и всеки месец представя утвърдени имена от песенния фолклор на региона.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини