Представят книгата "Ноти в косите" в ГБ "Паисий Хилендарски"

Изображение 1 от 2

    Днес, 27-ми април от 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” - Асеновград АРТ пространство „Стилисимо” ще представи „Ноти в косите” – поетично–музикални откровения с автори Мариана Добрева и Борислав Мирчев.

    Стих и песен ще се слеят в елегантна хармония, като в спектакъл на грации по художествена гимнастика.

    Лиричната поезия на поетесата ще прозвучат в съпровод с музикалните изпълнения на китара на популярния създател на поп и детски песни Борислав Мирчев.

    Събитието се организира от Градската библиотека и община Асеновград, като входът за посетителите е свободен.

    “Ноти в косите” е първата стихосбирка на Мариана Добрева, със стихове, писани в различни години, и с прекрасните илюстрации, подготвени от златното момиче в художествената ни гимнастика Боряна Калейн.

    Поетесата е родена в Пловдив. Завършва Националната спортна академия (НСА) в специалност „Художествена гимнастика“.

    Работи като треньор дълги години в „Академик“. Била е помощник-треньор на Националния отбор „Ансамбъл жени“ и съдия по художествена гимнастика.

    Член е на Съдийската комисия на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и зам.-председател на клуб „Левски“ – Триадица.

    От 2020 г. е и част от Управителния съвет (УС) на БФХГ.

    През един от най-красивите спортове – художествената гимнастика - съвсем естествено емоциите, които носи в себе си и талантът й, се претворяват и в красиви рими.

    От 2020 г. работи съвместно с Борислав Мирчев, Светослав Лобошки, Алекс Нушев и Митко Гидишки, в резултат на което се раждат много песни.

    Стиховете й в дебютната книга „Ноти в косите”, разделени в 4 цикъла, отразяват нейния наситен, изстрадан, богат, вътрешен мир, който същевременно носи и оптимизъм, вдъхновение и сила.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини