Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с медалисти от европейски и държавни първенства

Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с медалисти от европейски и държавни първенства в три вида спорт.

Състезателите от спортен клуб по джудо „Перун“, сумо клуб „Миньор“ и самбо клуб „Миньор“ бяха гости на кмета по повод спечелете от тях призове.
Пет са медалистите при девойки младша възраст от спортен клуб по джудо „Перун“, които донесоха отличия за града ни от държавното първенство. София Борисова е шампион на България в категория 63 кг., а нейна подгласничка е Белослава Георгиева. Бронзови медали завоюваха Алекса Венева и Магдалена Величкова в категория 57 кг., както и Весела Костова в категория 48 кг. При момичетата бронзов медалист е Магдалена Борисова в категория 48 кг. София и Белослава са шампиони и в държавното първенство по сумо.
Спортният клуб по сумо носи призове и от Европейско първенство, което се проведе в Полша. На големия форум Стефани Веселинова се класира на второ място при девойките до 21 г., както и на трето място при девойките до 23 г. Стефани е ставала и европейски шампион. Михаела Христова също е бронзов медалист при 23-годишните.
Самбо клуб „Миньор“ също записва в активите си високи отличия. Клубът е отборен шампион при жените, а при девойките до 18 и 20 години се класира на второ място.
Кметът на града честити отличията на спортистите и поздрави треньорите Галина Венева, Костадин Топалов и Велизар Иванов за високите резултати, които клубовете постигат. Владимиров подчерта, че едно от основните направления в програмата на екипа му е стимулирането на спорта, както и изграждането на нова и модерна спортна инфраструктура на територията на общината.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини