3310 щеше да се гордее с новата Nokia XR21, която е чудовищно здрава

Най-новият телефон Nokia на HMD Global, Nokia XR21, се основава на репутацията на марката за производство на здрави устройства. Както гласи старата поговорка “Когато светът свърши, само две неща със сигурност ще оцелеят – хлебарките и Nokia 3310”. Докато предишните модели на Nokia бяха известни със своята издръжливост, XR21 вдига нивото, като получава популярния рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост, но не спира до там.

Има и рейтинг MIL-STD-810H за здравина, но това отново не е изненада

Това, което отличава XR21, е неговият рейтинг IP69K – необичайно отличие, което не може да се види при много смартфони. И те обикновено са от онези с по-странния външен вид. Този рейтинг означава способността на телефона да издържа на струи вода под високо налягане, прах или пара от всякакъв ъгъл. Това го прави идеален избор за тези, които се нуждаят от издръжливо устройство, което може да се справи с екстремни условия.

HMD Global твърди, че Nokia XR21 може да издържи на водна струя под налягане от 100 бара при температура до 80 градуса по Целзий и да продължи да функционира без проблем. 

За контекст, типичните домашни миялни машини под налягане работят при около 100 бара, което означава, че потребителите би трябвало да могат да почистват устройството си там, без да се притесняват, че ще го повредят. 

Спецификации на Nokia XR21

Освен с изключителната си издръжливост, Nokia XR21 има външен вид на типичен телефон с Android. Но впечатляващо здрав, като се отличава с алуминиево шаси и здрав заден панел, както и със стъкло Gorilla Glass Victus, защитаващо 6.49-инчовия екран. Nokia XR21 предлага на потребителите си спокойствие с тригодишна гаранция и едногодишна гаранция за подмяна на екрана (налична в избрани региони) в нещастния случай, че екранът все пак се счупи.

Въпреки солидния си дизайн хардуерните спецификации на Nokia XR21 може да не са толкова впечатляващи, колкото някои потребители се надяват. 

Телефонът се захранва от остаряващ процесор Qualcomm Snapdragon 695 и работи с операционна система Android 12, която не е най-актуалната налична. Въпреки че на телефона са обещани три актуализации на операционната система Android, разочароващо е, че една от тези актуализации ще бъде пропиляна за Android 13, която трябваше да бъде инсталирана на устройството от самото начало.

Nokia XR21 има и някои забележителни характеристики

Включително 6.49-инчов екран със 120Hz честота на опресняване, което е добре дошло. Телефонът може да се похвали и с 64-мегапикселова основна камера на гърба, придружена от 8-мегапикселова широкоъгълна камера. Макар че широкоъгълните камери обикновено не са известни с това, че създават висококачествени снимки, впечатляващата разделителна способност на основната камера все пак би трябвало да заснеме отлични изображения. В горната част на екрана потребителите ще открият 16MP селфи камера, а вътрешните компоненти на телефона включват 4800mAh батерия с възможност за 33W бързо зареждане. Освен това телефонът включва 3.5-милиметров жак за слушалки и странично монтиран сензор за пръстови отпечатъци върху корпуса си.

Дата на пускане на пазара на Nokia XR21

Телефонът ще се предлага в два цвята – Midnight Black и Pine Green, и засега е обявен за пускане на пазара само в Обединеното кралство. Предстоят анонси за други пазари. Черният модел ще бъде достъпен за закупуване от днес, 3 май, а зелената версия ще последва през юни. XR21 се предлага в единична конфигурация с 6 GB оперативна памет и 128 GB вътрешна памет. Очакваната цена в Европа е 499 евро.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини