Нели Генова със Златаровска награда на Езиковата гимназия в Хасково

    Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково изпрати своите абитуриенти. По този повод се състоя тържество в двора на училището днес.

    Тази учебна година завършват 182 абитуриенти от 7 паралелки в гимназията. Приветствия към учениците и учителите отправи директорът Деян Янев.

    „Скъпи ученици, уважаеми колеги, уважаеми гости, този момент е един от най-важните през годината за всички, работещи в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. За учениците, които завършват, за нашите зрелостници надявам се това е един от най-запомнящите се моменти в техния живот, защото това е моментът, който никога повече няма да преживеят наново. Затова им пожелавам да го изживеят по начин, по който този момент ще остави една дълбока следа в тяхното съзнание“, каза директорът на елитната гимназия, която е с богата история и много силни традиции.

    По време на празника бяха връчени награди и грамоти на изявени и заслужили ученици. Златаровска награда - Ученик на годината бе връчена на Нели Генова от 12В клас.
    Хаскивският бизнесмен Здравко Марков връчи награди на петима млади предприемачи. Бяха присъдени грамоти за високи постижения в английски език, немски, испански, руски, френски. Приз за активна извънкласна дейност бе връчен на учителката Радка Латева. Универсален шампион на сдружение „Алумни“ бе връчена на Айлин Гюджен, която имаше четири подгласнички. 

    Гости на тържеството в гимназията бяха заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева, председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева.

    Зрелостниците от Езиковата гимназия ще отпразнуват бала си на 24 май в хотелски комплекс в хасковския парк „Кенана“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини