Жълт код за интензивни валежи, придружени с гръмотевици

За 17 май 2023 г. от НИМХ обявяват жълт код за значителни валежи в почти цялата страна! За Смолян прогнозата е за краткотрайни интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Очаквани количества за денонощието 15-35 mm, в планинските райони 40-45 mm, локално и повече. 11 градуса е температурата в Смолян в утрото на 17 май. Утрото е облачно, облачно и дъждовно ще бъде през целия ден. Максималната температура ще достигне 16 градуса.

Днес облачността над страната ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, в планинските и югоизточните райони ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър главно от изток-северозиток. Максималните температури ще са в широки граници, от 15°-17° в Северозападна до 22°-24° на места в Южна България, в София – около 18.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. По най-високите върхове ще превалява сняг. Ще духа умерен, по високите части - временно силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини