ВСС обсъжда сигнала на Сарафов, Гешев поиска отводи

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши да изпрати на Етичната и на Дисциплинарната комисия сигнала на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов срещу обвинител номер 1 Иван Гешев. За това гласуваха седем от членовете на Колегията.

Преди гласуването бе прието сигнала на Шефа на НСлС да бъде обсъден като извънредна точка в дневния ред. Гешев, който присъства на заседанието, поиска петима от подписалите искането за отстраняването му да си направят отвод. В противен случай той щял да изложи доводи за това.

Гешев не участва в гласуването, а колегите му Кузманов, Чапкънова, Стоев и Мутафова са част от членовете на ВСС, които на 12 май предложиха предсрочно освобождаване на главния прокурор. Предложението е подписано от Георги Кузманов, Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Светла Бошнакова, Огнян Дамянов и Гергана Мутафова.

В крайна сметка само Йордан Стоев (за когото се твърди, че е записан от Гешев в телефонен разговор между двамата), се съгласи и се оттегли от обсъждането и гласуването.

В първите 40 минути заседанието бе изпълнено с ехидни забележки, спорове и процедурни хватки. Така членовете на колегията реагираха на предложението на Калина Чапкънова за включване като извънредната точка.

До момента искането за дисциплинарно производство срещу Сарафов, внесено от Иван Гешев, не е обсъждано.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини