Зов за помощ! Родопчани, да се обединим и спасим живота на бебето Криси

В Смолянско започна масова кампания за набиране на средства за спасението на живота на едногодишната Кристин Терзиева. Момиченцето  има нужда от средства, за да ѝ бъде трансплантирано сърце. Това е единственият шанс за живот на бебето. В търговски обекти из цялата смолянска област започнаха да се поставят кутии за дарения. "Колите на Смолян" също се включват в събирането на средства за момиченцето. Те ще карат благотворително на 11-ти юни на полигона в с.Полковник Серафимово.По време на събитието на място ще бъдат поставени кутии за дарения. Майката на Кристин- Иванджелина Терзиева разказва, че още  докато била в утробата , лекарите регистрирали „различен” сърдечен ритъм на плода. Още на втория ден от своя живот Кристин получила първия си кардиогенен шок със сърдечна честота от 280 удара в минута и била поставена на апаратна вентилация.

След няколко влошавания на здравословното състояние на детето лекарите казали на майка ѝ „Съжаляваме, но бъдещата прогноза е лоша. Детето Ви няма да живее. Ние не можем да направим нищо повече за нея, освен да я поддържаме, докато не намерите място, където да я транспортирате”. С тези думи се изчерпали и опциите за лечение в България.

Единственият шанс Кристин да живее е трансплантация на ново сърце. Лечението ще бъде извършено на два етапа – първо, поставяне на специална машина, наречена „Berlin heart“, което всъщност е мост между сегашното ѝ състояние и втория етап – трансплантацията.

С желание и призиви да помогнат на Кристин се включиха много добри хора.Средства за Кристин събира и платформата https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-bebe-kristin

Необходимата сума е 700 000 лева. До момента са събрани над 270 хиляди лева и първата сума от 230 хиляди лева вече е преведена. Днес майка й Иванжелина написа: 

Здравейте, скъпи хора! Благодарим за подкрепата и съпричасността. Имаме оферта от болница в Индия, която ще ни приема възможно най-скоро. Както и специализиран медицински транспорт от същата болница с техен екип. Кристин е в стабилно състояние, ако всичко се задържи така се надяваме до няколко дни да пътуваме.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини