Гневни пасажери се барикадираха в самолет, кацнал във Варна вместо в София

Десетина българи използваха нетрадиционен за България начин да протестират срещу авиокомпания като се барикадираха в самолет и отказаха да го напуснат, защото вместо в София кацна на летището във Варна и провали плановете им.

Неволите на гневните пасажери започнали в петък в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби, откъдето машината излетяла с цели 3 часа закъснение. Това повлякло след себе си други проблеми - през фаталните няколко часа софийското летище било затворено за планов ремонт.

Недоволните твърдят, че авиокомпанията, обслужваща полета, е знаела, че кацането в София няма да бъде позволено. Но го пренебрегнала и без предупреждение са качени в самолета всички. Петнадесет минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на друго летище на 400 км от столицата, съобщи "Фокус".

"Поръчани са 5 автобуса, които трябваше да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означаваше, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите", заявява една от жените, отказала да напусне самолета.

Авиокомпанията пък отказала да съдейства и на място извикала екипи на "Гранична полиция", които заплашили пътниците, че ще ги свалят с белезници.

"Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно, или да ни арестуват, включително и децата", обясняват още недоволните пасажери.

Според стюарда хората трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспортът им.

"Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие - хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет?", разгневили се пътниците на пилота.

"Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете", отвърнал пилотът.

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като "гавра".

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини