Нов албум на Ноел Галахър с High Flying Birds

Ноел Галахър казва, че трудната раздяла с втората му съпруга Сара Макдоналд е променила тона на последния му албум и му е помогнала да се примири с перспективата за развод.

56-годишният музикант потвърди края на 12-годишния си брак през 2023 г., като обвини пандемията и последвалата поредица от национални локдауни във Великобритания, заради които се е появило непоносимо напрежение в отношенията им.

И той вярва, че тези лични трудности са повлияли на музикалната посока на новия албум Council Skies, най-новото му предложение с High Flying Birds, докато записва в студиото му в Северен Лондон.

Албумът Council Skies излиза на 2 юни, а преди ден излезе още един сингъл от него - Open The Door, See What You Find , след "Easy Now", "Pretty Boy", "Council Skies" и "Dead To The World".

Ноел Галахър казва, че албумът е вдъхновен от пътя, който е изминал. "Постигнах успех чак на 27 години, Морисън умря на тази възраст", казва Ноел Галахър пред АФП.

Едноименнта песен е за годините преди славата на Oasis. Първият албум на групата излиза през 1994 г., а разривът настъпва през 2009 г. 

"Влакът, който не пристига в песента, е метафора на пропуснатите възможности", обяснява Ноел Галахър.

Преди успеха на Oasis никой не вярва в братята Ноел и Лиъм Галахър. С изключение на Джони Мар от The Smiths, когото Ноел успял да накара да изслуша една демоверсия. Те са приятели оттогава, от началото на 90-те години. Сега Мар свири на китара в три песни от Council Skies, включително "Pretty Boy". В тази песен участва и Робърт Смит от Cure, който прави собствен ремикс. 

Феновете на Oasis не оставят на мира братята Галахър, a враждата им дава храна на жълтата преса. Тези дни обаче Ноел заяви, че брат му в действителност не иска събирането на Oasis, след като 50-годишният Лиам коментира такава възможност.

Това е поредната размяна на удари в тяхната словесна война, в която Ноел нарече брат си страхливец, а Лиам отвърна в Twitter и с доста груби епитети.

Лиам каза на феновете, че ще се събере отново с Ноел и Oasis, ако Манчестър Сити спечели Шампионската лига. "По дяволите, тогава се обади", казва Ноел. Той твърди, че брат му не иска да стои в една стая с него, с което попари надеждите на феновете за събиране на Oasis скоро.

Звездата също така разказа как е бил принуден да подобри отношенията си с Лиъм в името на майка си Пеги. Той обаче настоя, че това няма нищо общо с майка му и казва, че тя знае да не се намесва, тъй като и двамата с Лиам са възрастни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини