"Виктори" по-скъпи с 20 ст., от 1 март - 4,60 лв.л Преглед на националния печат

„24 часа":  "Виктори" по-скъпи с 20 ст., от 1 март - 4,60 лв.

Между 1,10 и 1,40 лв. ще поскъпнат българските цигари от март, каза в интервю за "24 часа" шефът на "Булгартабак" Иван Биларев. Като подготовка за драстичния скок след Нова година холдингът пуска марките си с 20-30 ст. отгоре. Така от януари "Виктори" ще се продава за 3,60 при 3,40 лв. в момента. Два месеца по-късно цената му ще стигне между 4,60 и 4,80 лв.

"Все още ми е трудно да кажа точно, зависи от анализа, който ще направим през януари-февруари", обясни Биларев. Разчетите на финансовото министерство показваха, че марката ще стане 4,40 лв. Скокът на цените е заради вдигането на акциза от 53 на 76 евро на 1000 къса.

За 1 година легалният пазар се е свил с 15%. Контрабандата е около 30 на сто, трябват сериозни мерки за овладяването й, каза още Биларев.

„24 часа": Държавата ще си иска хотел на братя Велчеви

Държавата може да започне дела, за да вземе хотел "Хелиос" в Златни пъсяци, предупреди вчера областният управител на Варна Данчо Симеонов. Според него братята Милен и Георги Велчеви построили имота върху бивши общежития и около 6,7 декара от хотела били държавни.

Сагата с комплекс "Хелиос" започва лятото на 2002 г. Тогава "Краун хотелс", в която участие има братът на бившия финансов министър Милен ВелчевГеорги, получава право на строеж върху терена на бившите общежития "Ехо" и "Мургаш" на Колежа по туризъм към икономическия университет във Варна. Срещу това "Краун" трябвало да построи сграда за университета. 7 г. след сключване на договора такава няма.

„Труд": Ахмед Доган: Толерантност - да, наведени глави - не

"Толерантност - да, много, но не и наведени глави.". Това послание от лидера на ДПС Ахмед Доган донесъл вчера заместникът му Лютви Местан на възпоменанието за жертвите на възродителния процес в Кърджалийско, съобщи БГНЕС. Хиляди се събраха в Момчилград да почетат паметта на жертвите на тоталитаризма на 25-годишнината от началото на възродителния процес.

„Стандарт": МВР си изрови 4 нагли къртици

Четири корумпирани ченгета са пазили гърба на "Наглите", разкри "Стандарт". Полицаите и тарторите на бандата за отвличания се срещали в тихи кафенета и заедно крояли планове за поредната жертва.

Къртиците разяснявали къде има постове, за да могат престъпниците да заглушат радиостанциите на полицията. Разследващи уточниха само, че продажните им колеги не са граничари.

Полицаите са помагали на Ивайло Евтимов-Йожи и Прокопи Прокопиев-Поли Културиста да отвличат бизнесмени и децата им.

Наглите под пагон се срещали с бандитите и им снасяли ценна информация за жертвите. Къртиците говорили многократно по телефона с тарторите на бригадата, показвали разпечатки от GSM-ите им. Карето ченгета докладвали на Йожи и Културиста какви са навиците на жертвите, учили ги как да не оставят следи на местопрестъплението.

„Дума": Вземаш само 100 лв., докато обжалваш ТЕЛК

Докато върви обжалването на експертното решение на ТЕЛК, хората ще получават само една пенсия за инвалидност догодина. Тя ще бъде 100,86 лв. - колкото социалната за старост и хората ще я вземат до влизане в сила на експертното решение или съда, съобщи Валентина Кръстева, главен директор в НОИ.

С промените в преходните и заключителните разпоредби на Кодекса за социално осигуряване бе регламентирано, че добавки за времето на обжалването не се изплащат, както и че парите не се получават заедно с друг вид пенсия. Промените влизат в сила от 1 януари 2010 г. и ще се отнасят и за отпуснатите до тази дата пенсии.

„Дневник": Фирмените фалити скочиха с 30% за година

Големият скок във фалитите на фирми е бил през първата половина на 2009 г. Това показват данните на Агенцията по вписванията към 23 декември. От юли досега броят на започналите дела за несъстоятелност и на обявените фалити е много близък до данните за 2008 г. Това може да означава, че компаниите са успели да се стабилизират или кредиторите им изчакват дали ще има подобрение на бизнеса в следващите месеци.

Обявените във фалит компании през тази година са със 73 повече в сравнение с миналата, но големият скок е бил през първите шест месеца. В края на 2009 съдът е обявил в несъстоятелност 312 компании, което е 30% повече спрямо фалиралите 239 фирми през 2008 г.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини