Самолет кацна аварийно на летище София, пиян пътник опитал да отвори вратата в движение

Българската полиция е арестувала пиян британец през нощта в неделя срещу понеделник на летище София след аварийно кацане на полет от турския курорт Бодрум за Глазгоу, съобщи електронното издание на в. "Дейли мейл".

В последната от серия публикации във връзка с инцидента "Дейли мейл" съобщава някои подробности с акцент върху разказа на 52-годишния Антъни Спенс, който на практика е успял да спре пияния мъж да отвори вратата на самолета на нискобюджетната компания Jet2 по време на полета.

Инцидентът е станал 10 минути след излитането на самолета и на Антъни се е наложило да се бори около един час с пияния мъж до аварийното кацане, като помощ са му оказали само две от стюардесите. Изданието е качило видео от ареста на мъжа, за когото се смята, че е шотландец от Глазгоу. Вижда се как той оказва съпротива на българските полицаи, които го измъкват от самолета под гневните викове на пътниците.

Малко след ареста самолетът е продължил полета си за Глазгоу. От Jet2 по-късно написаха: "Бихме искали да се извиним на всички засегнати клиенти за причиненото неудобство. Като семейна авиокомпания, ние проявяваме нулева толерантност към недопустимо поведение на пътниците. Здравето, комфортът и благосъстоянието на всички винаги ще бъдат наш приоритет номер едно".

Антъни Спенс и дъщеря му, пътувала заедно с него, обаче посочват, че пияният им съгражданин не е трябвало изобщо да бъде допуснат на борда.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини