Гешев основава гражданско сдружение "Справедливост за България"

Бившият главен прокурор Иван Гешев основава гражданско сдружение „Справедливост за България”. Това обяви самият той в специално видеообръщение в профила си във Facebook.

„Сдружението ще бъде родолюбиво, основано на християнската етика и традиционните български семейни ценности. Смятам, когато бъде приета оставката ми, да застанем заедно с всички, които споделят тревогата за бъдещето на България, заедно в името на консервативните ни ценности. Истински патриотизъм под мотото "Бог, Отечество, Семейство", каза Гешев.

Сдружението му ще се бори за „възстановяване на справедливостта, смазана от олигархичния модел в последните години".

По думите му Народното събрание се е превърнало в убежище за имунитети. „Едни се изпраха, други се докопаха до властта. Никой вече не мисли за България и за народа. Това не може да бъде търпяно повече, децата ни няма да останат тук. Никога в новата ни история България не е била поставяна в толкова унизителното положение, в каквото се намира днес, а вината за това е на цялата управляваща класа и върхушка, начело с управляващата коалиция, сглобена след години клетви, че никога няма да са заедно. Нашата средна класа се е превърнала в работещи бедни. Селското стопанство беше унищожено, вече сме потребители на некачествена вносна храна“, категоричен е Гешев.

Бившият главен прокурор отговаря на въпроси на граждани в живо включване във Facebook. Първият бе свързан с ареста на Бойко Борисов.

„Призовавам лидера на ГЕРБ да си подаде оставката като депутат и да се освободи от своя имунитет. Той се е превърнал във воденичен камък на собствената си партия. Беше създадена комисия, която се превърна в убежище за имунитети. Службите за сигурност разкриват престъпленията, а прокуратурата внася обвинителни актове. 5-6 дни преди съставянето на правителство на прокуратурата е предоставена информация от лице, съхранявало важна информация за "Барселонагейт”, поясни Гешев.

„Никоя държава не може да се пребори с корупцията и кражбите, ако те са се превърнали в държавна политика. Затова ще се боря с гражданите да оставим по-хубава страна на внуците си. Да не сме поставени пред избора да обичаме България или да я напуснем. Вярвам в консервативни и традиционни ценности", каза още бившият главен прокурор.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини