"Чашата преля". Камен Донев напуска Народния театър

Актьорът Камен Донев обяви, че напуска представлението "Животът е прекрасен" поради "безобразното, арогантно поведение" на директора на Народния театър "Иван Вазов" -  Васил Василев.

"Излизах на сцената от любов към спектакъла и от уважение към вас, зрителите. Но чашата преля", написа Донев в официалната си страница във Facebook. В поста си той допълва, че няма да позволи достойнството му да бъде погазено.

"Надявам се и вярвам, че ще се видим в Народен театър "Иван Вазов" при други обстоятелства и друго ръководство", допълни Камен Донев.

Ръководството на Народен театър „Иван Вазов“ определи като манипулативно и непрофесионално поведението на актьора.

"За участие в спектаклите от репертоара на НТ „Иван Вазов“ с актьорите, които не са на трудов договор с театъра, се сключват договори, с които се уреждат взаимоотношенията на страните, включително и възнаграждението на актьорите.

При възстановяването на спектакъла „Животът е прекрасен“ такъв договор е сключен и с Камен Донев, който не е щатен актьор на театъра, като във връзка с поставени от негова страна условия, възнаграждението му за изпълнението на ролята на Семьон Подсекалников е увеличено трикратно спрямо предходния договор на актьора с театъра за същата роля.

Договорът е сключен на 20.12.2022 г. и е в сила до изиграването на десет представления. До момента в изпълнение на този договор са реализирани девет постановки с негово участие, а последният му ангажимент е програмиран за 28 септември.

В тази връзка екипът на Народния театър намира за спекулативни изказванията, направени от актьора за напускане на спектакъла, междувременно изразявайки желание за поредно предоговаряне на финансовите условия на изтичащия вече договор", се посочва още в позицията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини