Шуга от BTS влиза в казармата

Певецът Шуга, автор на песни и рапър от кей поп групата BTS, започна процедура за влизане в казармата, предадоха Ройтерс и АФП, като цитираха съобщение на продуцентската компания "Биг хит мюзик".

Той е изтеглил подадената молба за отлагане на военната служба, която е задължителна в родната му Република Корея. От компанията не съобщават точна дата, на която изпълнителят ще облече военна униформа. 

Шуга е третият певец от момчешката група, който ще влезе в казармата. През декември м.г. към армията се присъедини Джин, а през април т.г. - Джей Хоуп.  

Всички здрави южнокорейци на възраст между 18 и 28 години трябва да отбият военна служба, която е с продължителност около две години.

След преразглеждане на закон от 2019 г. придобилите световна слава звезди на кей поп музиката получиха право да отложат влизането си в армията до 30-годишна възраст. Досега момчетата от BTS се възползваха от тази възможност. 

Парламентът в Сеул обсъжда нова законодателна промяна, която ще позволи на музикалните звезди да преминат само триседмично военно обучение.

"Молим ви да продължите да обичате и подкрепяте Шуга, докато той завърши военната си служба и се завърне безопасно", се казва в съобщение, разпространено от "Биг хит мюзик".

По-рано тази година Шуга направи първото си самостоятелно световно турне. Той води и ток шоу в YouTube, припомня Ройтерс. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини