"Магнетизмът на духа" - книга за древната българска мъдрост и чест

Историята на древните българи е във фокуса на книгата „Магнетизмът на духа“ от Петър Добрев. Томът разкрива мъдростта, честта и духа на древните българи и разказва за добродетелите, върху които са били изградени българските държави, съобщават издателите от „Изток запад“.

По думите им авторът не само представя исторически данни, но поставя диагноза на съвременните ни държава и общество.

Петър Добрев коментира, че книгата е писана след близо 30-годишен труд. „Фактът, че българите са били известни от древни времена като народ, който е почитал най-силно справедливостта и законността и който с това е привличал към себе си околните народи, показва, че за разлика от много други държави България е била създадена не чрез насилие, а чрез светлите сили на доброто и справедливостта“, пише авторът.

„Тази книга е връхна точка в дългия път, който Петър Добрев измина през последните трийсет години, след като се оттласна от собствените си находки за стопанската история на древните българи. Тя е доказателство, че за честния търсещ дух няма забранени територии, няма граници“, посочва писателят, преводач и журналист Кънчо Кожухаров по повод книгата. Според него в книгата се разкрива още връзката на българите с ведическата цивилизация

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини