Борисов потвърди за срещи с Алексей Петров: Той като нас търсеше варианти за нещо стабилно

Бойко Борисов потвърди, че както той, така и представители на "Продължаваме Промяната" са се срещали с Алексей Петров преди съставянето на редовното правителство.

"Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков и тях и като всички нас търсеше варианти да се направи нещо стабилно след пет поредни избора. Срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може да има дори някакво крехко доверие", каза той пред журналисти в парламента.

Борисов заяви, че не е обещавал пост в ДАНС на Петров, не знае дали някой друг го е правил.

Правителството се е събрало да свърши 5 - 6 неща, които ще го държат заедно, докато вървят, коментира още той.

"Трябва да променяме Конституцията, трябва да променяме КПКОНПИ, трябва да пуснем Плана за възстановяване, трябва да напреднем достатъчно по Шенген и еврозоната и да приключим тези теми. Смисълът да направим правителство беше само този".

По думите му кадровите назначения така или иначе се правят, а в момента трябва да се овладеят цените и инфлацията. Каза, че антикорупционното законодателство ще влезе за обсъждане в НС още следващата седмица. Коментира и казуса с поисканото отстраняване и последвалата оставка на главния секретар на МВР:

"Президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата и ще държат главен секретар, с когото правителството да се оправдава за всички проблеми с престъпността. Мисля, че ще има нов главен секретар, защото от друга страна не е редно едно правителство да не може да направи всичко, в което вярва".

Борисов заяви, че партията на промяната носи цялата отговорност за това назначение:

"Ние, както каза Кирил Петков, имаме 10 зам.-министри от сигурно 60, имаме един министър - вицепремиер от 18 или 19. Да, ние подкрепяме, във важните неща дори сме водещи, но по другите теми - Денков и вътрешният министър трябва да говорят с президента и да уговарят министрите".

Лидерът на ГЕРБ отрече участие на руския политик Андрей Бабаков в изграждането на газопровода "Турски поток", който Борисов нарича "Балкански".

"Считам, че във времето, в което Турция и Гърция направиха всичко възможно да изолират България от трасетата за пренос на газ, успяхме да се преборим и да си направим "Балкански поток", който е 100% държавен и в момента е печатница за пари за българските граждани.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини