Хонконгската фондова борса не отвори заради обилния валеж

Хонконгската фондова борса не проведе сутрешна търговия поради черен код за буря, което е в сила в града поради най-обилните валежи, регистрирани от 1884 г. насам.

"Сутрешната търговия на пазарите на акции и деривати беше отменена поради черен код - предупреждение за силна буря и екстремни условия", се казва в изявление на борсата на нейния уебсайт.

Както се посочва в документа, ако предупреждението за силна буря бъде отменено до обяд местно време, търговията ще бъде възобновена следобед. Ако предупреждението все още е в сила в 12:00 ч. местно време, цялата търговия в петък ще бъде отменена.

Лошото време засяга Хонконгската фондова борса за втори път в рамките на една седмица - на 1 септември търговията беше напълно отменена поради супертайфуна Саола, който удари града.

Тази нощ метеорологичната служба на Хонконг издаде най-високото си предупреждение за буря - черен код, заради най-обилните валежи, регистрирани от 1884 г. Според метеоролозите между 23:00 и 24:00 часа местно време в града са паднали 158,1 мм валежи, което е най-голямото количество за 139 години редовни метеорологични наблюдения.

Наземният градски транспорт в града временно е спрян. Наводнени са фоайетата на някои метростанции.

Силните дъждове са причинени от зона с ниско налягане, създадена от тайфуна Хайкуи. Черен код за предупреждение за силна буря бе въведен за първи път през октомври 2021 г.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини