Започва празникът на минералната вода, здравето и красотата

Празник на минералната вода, здравето и красотата организират община Минерални бани и фолклорен клуб “Славяни” на 16 септември т.г. Фолклорният фестивал на клубовете за народни танци “С хоро на гроздобер” ще започне в 10,00 часа в събота с пресъздаването на древен ритуал “Виното на Сабазий - Загрей”, който показва мачкане на грозде с боси нозе в древните шарапани над село Брястово.

По същото време в общинския център ще започне и изложба – базар на традиционни занаяти. Час по-късно на сцената на Летния театър ще бъде дадено началото на детското утро “Бъди звезда” с водещи Хриси и Гери. В него децата от общината ще имат възможност да се изявят в детски арт работилници, конкурс за таланти, детски състезателни и музикални игри, рисунки върху лице и съответно ще получат много награди.

В 13,30 часа започва Дефилето на участниците във фестивала “С хоро на гроздобер”, след което ще стартира и фестивалната програма. От 16,30 часа е предвидено надиграването за титлата Мис и Мистър фестивал и връчване на грамотите за участие, както и изненади със специални награди.

Откритият урок на доц. Димо Енев – преподавател по хореографска режисура и хореографска композиция към Акадамията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Освен това, той е балетмайстор и постановчик в Ансамбъл “Тракия” в Пловдив.

Следва празничен концерт с участието на местни групи и гости, чието начало ще бъде дадено в 18,30 часа. Празникът ще приключи с концерт-хоротека с участието на оркестър “Първомай”.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини