Рапърът MHD бе осъден на 12 години затвор за убийство в Париж

Френският рапър MHD беше осъден на 12 години затвор от Парижкия съд, където се яви с осем съобвиняеми за убийство на млад мъж през 2018 г. като част от разчистване на сметки между враждуващи банди, съобщи АФП.

Петима от съобвиняемите му също бяха осъдени на присъди от 10 до 18 години затвор. Други трима мъже бяха оправдани, като съдът прецени, че единият от тях не е бил на място по време на престъплението, а за другите двама не разполага с достатъчно доказателства, за да ги осъди.

Прокуратурата поиска 18 години лишаване от свобода за музиканта, чието истинско име е Мохамед Сила, и от 13 до 20 години затвор за шестимата други обвиняеми, както и две оправдателни присъди.

От разносвач на пица в Париж за няколко месеца Сила се бе превърнал в призната звезда не само във Франция, но и в чужбина, където беше забелязан от артисти като Мадона и Дрейк.

При обявяването на присъдата няколко жени от публиката, роднини на обвиняемите, избухнаха в сълзи. MHD, от своя страна, остана стоически спокоен, преди да прегърне плачеща жена. След това бе арестуван, за да бъде отведен в затвора.

Адвокатите му не пожелаха изявление след присъдата. Осъдените имат 10 дни да обжалват. В събота сутринта рапърът пледира невинност за последен път пред претъпкана зала, преди съдът да се оттегли за съвещание.

В нощта на 5 срещу 6 юли 2018 г. Лоис К., млад мъж на 23 години, беше умишлено прегазен от черен мерцедес в 10-ти район на Париж, след което е бит и намушкан с ножове от около десет мъже. Той умира минути след бягството на нападателите му. Колата им е открита на следващия ден, запалена, на паркинг.

В основата на престъплението е уреждане на сметки между младежи от два съседни района в североизточната част на френската столица.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини