Невъзможни железопътни линии и Огромни инженерни грешки по VIASAT EXPLORE

След стремителния си възход през 19-и век железниците са в челните редици на съвременното инженерство и транспорт. Присъединете се към Viasat Explore в уникално пътешествие и станете свидетели на някои от най-необикновените железопътни линии в света и дръзкото инженерство, което прави функционирането им възможно – с поредицата в шест части „Невъзможни железопътни линии“ – от 5 октомври, в 22:55 часа.

Час по-рано, също всеки четвъртък през октомври продължава излъчването на пети сезон на „Огромни инженерни грешки“.

От 16 октомври пък се потапяме отново в невероятния свят на търсенето на сапфири с втори сезон „Австралийски търсачи на скъпоценни камъни“. Заснета в отдалечените и сурови пълни със скъпоценности полета на Куинсланд - едно от най-богатите находища на сапфири на Земята – този втори сезон проследява подвизите на пет екипа, търсещи скъпоценни камъни.

Невъзможни железопътни линии

Премиера от четвъртък 5 октомври в 22:55 ч.
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ технология/ инженерство
Оригинално заглавие: Impossible Railways
Година: 2017

Присъединете се към нас в уникално пътешествие и станете свидетели на някои от най-необикновените железопътни линии в света и дръзкото инженерство, което прави функционирането им възможно.

След стремителния си възход през 19-и век железниците са в челните редици на съвременното инженерство и транспорт. Те са покорили най-могъщите планини в света, прекосили са най-дивите води, проникнали са в огромни пусти територии и даже в градовете и по техните улици. Чрез комбинация от ексклузивен достъп, завладяващи графики и впечатляващи кадри, експертите разказват забележителната история на всяка железница, за която нито едно препятствие не е твърде голямо.

Сериалът представя постиженията в конструкциите, както и пионерите, които са покорили природата и физическите предизвикателства, за да създадат наистина забележителна глобална железопътна мрежа.

Огромни инженерни грешки

Продължение от четвъртък 5 октомври в 22:00 ч.
Сезон: 5
Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ архитектура/ инженерство
Оригинално заглавие: Massive Engineering Mistakes
Година: 2021

Хората строят от повече от 10 000 години; ние сме инженерни експерти и въпреки това всяка година стават известни истории за строителни катастрофи по цял свят.

С достъп до проектантски екипи, очевидци и група от експерти, ние анализираме какво се е объркало при всяка строителна грешка, разследваме защо е останало неоткрито и разкриваме как инженерите се опитват да го поправят.

През петия сезон - наред с други истории от цял свят - ние разследваме свързани с времето бедствия, като катастрофални пожари по магистрали и железопътни линии, научаваме как внезапните наводнения и заледяванията могат да доведат до влошаване на състоянието на мостовете и изследваме многото начини, по които строителните проекти могат да се провалят напълно - понякога с фатални последици.

Австралийски търсачи на скъпоценни камъни

Премиера от понеделник 16 октомври в 22:00 ч.
Сезон: 2
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ бизнес/ експедиции
Оригинално заглавие: Gem Hunters Down Under
Година: 2023

Потопяваме се отново в невероятния свят на търсенето на сапфири. Заснета в отдалечените и сурови пълни със скъпоценности полета на Куинсланд - едно от най-богатите находища на сапфири на Земята – този втори сезон проследява подвизите на пет екипа, търсещи скъпоценни камъни в стремежа си да забогатеят.

И петте екипа имат здравословна доза „сапфирена треска" и търсенето на този красив и невероятно разнообразен скъпоценен камък ги тласка до предела на възможностите им.

Ежедневно те се сблъскват с екстремни метеорологични условия, управляват (често по случайност) огромни машини и се борят с опасностите на подземния и надземния добив... въпреки това, упоритите екипи никога не се отказват в стремежа си да открият ослепителни лазурни сапфири.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини