Мюзикълът „Малкият принц” от Бродуей гостува в България през януари

Мюзикълът „Малкият принц” от Бродуей гостува в България в началото на 2024 година.  Предвидени са четири представления на 12, 13 и 14 януари в зала 1 на НДК, съобщават организаторите.

По думите им гостуването у нас е след разпродадени представления в Париж, Сидни, Дубай, сезон на Бродуей и отбелязвайки 80-ата годишнина от издаването на една от най-продаваните и превеждани някога книги.

Българската публика ще види театрален спектакъл с танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видео мапинг, която вдъхва живот на класическата история на Антоан дьо Сент-Екзюпери, обичана от няколко поколения читатели по целия свят. „Малкият принц” е спектакъл, създаден за цялото семейство.

„Вълнуващо и спиращо дъха!”, коментира за него CNN. „Вечната класическа история вече е превърната в световно грандиозно шоу на живо. Зашеметяващ спектакъл”, пише Le Figaro, „магическо” и „първокласно” го наричат френските медии.

Творческият екип на „Малкият принц”, носител на множество награди, се ръководи от режисьора и хореограф Ан Турние, с адаптация на либретото и сърежисура от Крис Мурон. Оригиналната музика е от Тери Трък, асистент хореограф е Ноели Борделе, видео дизайн – Мари Джумелин, дизайнер на костюмите е Пеги Хусет, дизайн на осветлението – Стефан Фрич, звуков дизайн – Тристан Висколиози, видеопрожекция – Етиен Босар, грим и прическа - Кармен Арбуес Миро, и реквизит – Орели Гандильон.

„Вълнуваме се, че нашият екип ще продължи световното пътешествие на „Малкият принц” и до България. По време на пътуването си „Малкият принц” споделя послания за човечност с многото различни хора и култури, които среща. Радваме се да донесем неговата история за приятелството, самотата, любовта и грижата за другите и за нашата планета“, коментира Ан Турние.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини