Среднощен екшън във Видинско: Обир, гонка и разпиляни по пътя банкноти

Истински екшън със среднощна гонка и стотици разхвърляни банкноти на пътя се е разиграл край видинското село Раковица, след като снощи патрул на "Гранична" полиция се е опитал да спре автомобил, съобщи Нова телевизия. 

При подаден сигнал за спиране от полицията шофьорът и тримата му спътници изскочили от колата, тръгнали да бягат и да изхвърлят пари. На място са задържани трима от извършителите, но четвъртият им съучастник успява да избяга. Самоличността на мъжа е установена и той се издирва.

Оказало се, че задържаните са криминално проявени и само няколко часа по-рано са нападнали 85-годишен мъж в дома му в село Макреш. Те откраднали от него близо 19 000 лева и го заключили.

Властите полуичили сигнал за тежко престъпление и грабеж срещу възрастния мъж е подаден в 7:45 часа. Той е бил заключен и сигналът е подаден доста по-късно след извършването на престъплението срещу него, уточни пред Нова телевизия директорът на ОДМВР-Видин ст. комисар Петър Коцин.

По думите му двама от извършителите са рецидивисти.

"Не са употребили насилие по време на грабежа. Двама от извършителите имат и предишни подобни прояви, свързани с кражби и грабежи. Едно от лицата преди два-три месеца е излязло от затвора. Задържаните са около 30-35-годишни. Те са от село Студено буче, Монтанско”, каза Коцин.

Тримата мъже са познавали възрастния мъж - преди месец и половина са правили ремонт на покрива на къщата му и вероятно така са разбрали къде държи парите. И четиримата имат богат криминално минало, добави говорителят на прокуратурата във Видин Владислав Влашев. 

Обирджиите са задържани за 24 часа. Предстои днес да им бъдат повдигнати обвинения. Прокуратурата иска 72 часа задържане и налагане на постоянна мярка. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини