Слънчево с летни температури днес

Днес ще преобладава слънчево време. Следобед от запад облачността ще се увеличи и привечер в югозападните райони ще завали дъжд. През нощта срещу четвъртък валежите ще обхванат и централната част на Дунавската равнина и Лудогорието.

Ще духа умерен югозападен вятър, по северните склонове на Западна Стара планина ще е временно силен и на места там ще се прояви като фьон.

Ще е топло с максимални температури между 25° и 30°, в София ще е около 26°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно след обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа до умерен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от югозапад. Максимални температури: 25°-29°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще се увеличава и след обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 10°.

В четвъртък вятърът временно ще се ориентира от северозапад и ще проникне относително хладен въздух, температурите слабо ще се понижат. Ще преобладава облачно време и на места по преминаването на атмосферния фронт ще превали дъжд. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 21° и 26°, а минималните - между 12° и 17°. В петък в Източна България и северно от планините отново ще се усили южният вятър и температурите ще се повишат. По-късно през деня в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. През нощта срещу събота, с преминаването на студен фронт, ще превали и на места в Централна България.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини