Вторият "бременен мъж" в света ще роди след месец

Вторият "бременен мъж" в света очаква първото си дете със своя транссексуален съпруг след месец, съобщи в. "Дейли телеграф".

Скот Мур и партньорът му Томас Мур са се родили момичета и са променили пола си с хирургични операции и хормонално лечение. 30-годишният Скот има граждански брак с връстника си Томас и двамата живеят в Калифорния, защото според акта си за раждане Скот все още е жена.

"Знаем, че някои хора ще ни критикуват, но ние сме много щастливи и не се срамуваме", сподели Скот. Двойката има двама осиновени сина, Грег на 12 години и Лоуган - на 10. Те са децата на бивша партньорка на Томас.

Томас заяви: "Искаме да покажем на света, че транссемействата могат да бъдат здрави, любвеобилни и да възпитават деца".

Скот се е родил момиче на име Джесика. За пръв път осъзнал, че иска да бъде мъж, когато влязъл в пубертета на 11-годишна възраст и започнали да му растат гърди. Родителите му отначало го сметнали за луд, но постепенно осъзнали, че е напълно сериозен и му разрешили да започне да гълта мъжки хормони на 16-годишна възраст. Дали му и 4600 британски лири, за да оперира гърдите си.

Скот и Томас се запознали през 2005 г. по време на среща за подпомагане на трансджендър мъже. Томас е започнал да сменя пола си на 19 години, въпреки че от четиригодишна възраст е знаел, че иска да бъде мъж.

Томас, който се родил момиче на име Лора, официално променил името си през 1998 г. На следващата година започнал да приема тестостерон и си направил операция на гърдите в Сан Франциско през 2004 г. В края на същата година се подложил на хистеректомия (оперативтно отстраняване на матката) и от тъкан от бедрото му бил оформен пенис.

Ще припомним, че първият "бременен мъж" в света, Томас Бийти от Орегон, през 2008 г. направи сензация като роди момиченце, а през 2009 г. - момченце

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини