Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши идва на посещение в България

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще бъде на посещение в България в четвъртък, предава БТА. Това обяви премиерът акад. Николай Денков, който отговаря онлайн на въпроси във Фейсбук. Той посочи, че тогава ще може да се обсъди нейният опит на европейско ниво, както и проблемите които среща в България.

„Кой е корумпиран и кой не е трябва да го каже правосъдната система, а не политиците да развяват едни или други епитети“, заяви акад. Денков попитан за борбата с корупцията в България. 

По думите му затова са направени промени в антикорупционния закон. Именно затова трябва да бъдат приети правила за състава на антикорупционната комисия, които предстои да бъдат гледани в Народното събрание през следващите две-три седмици, посочи акад. Денков. Той отбеляза, че това са ключови стъпки, за да може правосъдната система „да си върши работата“. Денков призова гражданите да подават сигнали и отбеляза, че без сигнали няма как правосъдната система да си свърши работата. 

На въпрос дали очаква ГЕРБ да оттегли подкрепата си за правителството, Денков заяви, че това е решение на ГЕРБ. Ако ГЕРБ се интересува от частно партийните си интереси, това може да бъде тяхно решение. Ако те се интересуват от развитието на България, от изпълнението на програмата, която заедно с ГЕРБ сме заложили за правителството и парламента, тогава не би трябвало да оттеглят подкрепата си, коментира акад. Денков.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини